Tuesday, July 21, 2009

Hulda

Hulda was Finnish Lifeboat Institutions rescue cruisers Ossi Barcks rescue boat. Ossi Barck was owned by Neste, and it´s homeport was Porvoo. Rescue Cruiser was sold in autumn 2007.

Hulda was stationed to Ossi Barcks stern deck from which it could be dropped with crew to the sea. Hulda is completely waterproof. It can make a sea-going full "somersault" and continue as normal once the propeller is again on the water.

Hulda got it´s name after Ossi Barck´s wife Hulda. Now rescue boat Hulda is retired to Kotka.Hulda oli Suomen Meripelastusseuran pelastusristeilijän Ossi Barckin pelastusvene. Ossi Barck oli Nesteen omistama ja sen kotipaikka oli Porvoon öljyjalostamon satama. Pelastusristeilijä myytiin syksyllä 2007.

Hulda oli sijoitettuna Ossin peräkannelle josta se voitiin "tipauttaa" miehistöineen mereen. Hulda on täysin vesitiivis. Se voi tehdä merenkäynnissä täyden "kuperkeikan" ja jatkaa matkaansa normaalisti kunhan potkuri on taas vedenpuolella.

Hulda sai nimensä Ossi Barckin vaimon, Huldan mukaan. Nyt pelastusvene Hulda viettää eläkepäiviään Kotkassa.

2 kommenttia:

KooTee July 21, 2009 at 7:29 PM  

Tuota en nähnytkään.

Mari July 22, 2009 at 4:46 PM  

Jäi sullekin jotain katsottavaa, kun tulette uudelleen. Se on siinä museoalusten ja Vellamon rakennuksen välissä maissa, aidan takana.