Tuesday, January 29, 2008

tukinuittaja / timber rafting

This statue was erected to honor those people, who were doing timber rafting at Kymijoki.Tukinuittaja, hankittu 1950
Emil Wikström
Kivisalmen sillan puisto, Hovinsaari

Tukinuittaja patsas on pystytetty Kymijoen tukinuittajille. Patsas jäi Kotkan sisäänmenon muuttuneiden tiejärjestelyjen johdosta syrjäiseen ja arvottomaan paikkaan ja siirrettiin Kotkantien toiselle puolelle Kivisillan laiturin alkuun, vuonna 2001.

Kotkalaisittain suurta "hupia" on ollut patsaan keksin (tukinuittoon tarkoitettu venehaan tapainen, mutta teräväpiikkinen tukinuittoväline) varastaminen.

Lisää aiheesta: uiton historiaa

5 kommenttia:

Ackworth Born January 30, 2008 at 11:59 AM  

a lovely piece of sculpture

Deslilas January 30, 2008 at 5:57 PM  

Hard job !
Kova työ.

Kari February 2, 2008 at 8:22 AM  

Hyvä, että tuolle kadonneelle ammatille on jossain muistomerkki. Vaimo isä oli Iijoen uitoissa niiden loppumiseen asti.

A-K.H February 6, 2008 at 2:49 AM  

Ei venehaka mikään puoshaka eli keksi ole. Tiiätkö sinä piparinsyöjä mikä on pokara. Koska siellä sataman nurkilla asut, niin mitä ovat peltihenkselit ja rautaruukin vehkeet? Häh? Arvo-setäni oli satamassa työnjohtajana. Oli niin pulska mies, että pystyi vain johtohommiin.

Mari February 6, 2008 at 7:00 AM  

Jos tuossa nyt taiteilija on vähän ottanut koon mukaan erivapauksia, niin kyllä se keksiä merkkaa. Älä Hotanen ole nipo!
Piparinsyöjäksi en tunnustaudu vaikka vaikkukorva olenkin. En selvinnyt noista heitoistasi ilman kuukkelia, myönnän. Ekassa mennään tukkimetsälle, tokassa satamatoimintaan ja kolmas kertookin jo nimessään toimialansa. Oppivainen plikka, vai mitä? Vaikkukorvaksi?

Voi Arvo-setäparkaa... Miun pappani oli Arvo myös. Paperitehtaalla töissä. Toi aina meille lapsille makulatuuria piirustuspaperiksi.