Monday, October 08, 2007

Mussalon satama

Tällaisen näyn kohtaa mereltä Kotkaa lähestyvä veneilijä. Massiivisen mahtava Mussalon satama, kotkalaisen satamatoiminnan keskus.

Näin satamaa kuvataan Kotkan sataman sivuilla:

Tehokas
LOGISTIIKKAKESKITTYMÄ GLOBAALIN LIIKENTEEN TARPEISIINSatama käsittää kolme pääaluetta, kontti-, bulk- ja nesteterminaalin. Satama-alueen kokonaispinta-ala on tällä hetkellä 300 hehtaaria. Tämän ja ensi vuoden aikana satama-alue laajenee 150 hehtaarilla.

Laajenemissuunnitelmat aiheuttavat kohinaa pinnan alla: jokainen kotkalainen tajuaa, että satama voi laajeta tulevaisuudessa järkevästi vain länteen - Vehkaluodon mökkisaaren päälle. Pohjoisessa sitä ympäröi asuinalue, idässä ja etelässä meri ja laivaväylät.


9 kommenttia:

kh October 8, 2007 at 9:19 PM  

Joo, komeata konstruktivismiahan tämä. On siitä mökkisaaresta jo niin kauan puhuttu, että menoa se on eikä nokitusta.

Mari October 8, 2007 at 10:14 PM  

Itse asiassa nuo "konttikadut" ovat ihan oikeasti komea näky, ankea, mutta niin järjestelmällinen ja kurinalainen. Ainoa muuttuva asia on firman logo siinä kupeessa.

Anonymous October 8, 2007 at 11:48 PM  

hmmm... -x-j- asuu aivan tuon sataman
takana...

Anonymous October 8, 2007 at 11:48 PM  

..ja ei ehkä siksi ole koskaan kuvannut sitä...

Mari October 9, 2007 at 6:52 AM  

Tuo on totta, että usein lähdetään "merta edemmäs kalaan" kuvienkin kanssa, vaikka ihan kivoja kuvauskohteita löytyy naapurista.

KooTee October 9, 2007 at 9:36 AM  

Satama-alueilla on vain nykyään usein kuvaamiskielto, tuli syyskuun 11 päivän tapahtumien jälkeen. En tiedä miten Kotkassa.
On aika muuttunut minunkin aikana, aikanaan 60 luvulla konteista ei ollut tietoakaan ja nykyään oikeastaan mikään ei liiku kappaletavarana. Ei mikään ole kuin ennen, tehokkuus ennen kaikkea.
Kaikki tämä on tullut koettua, harmi vaan ettei ole silloin tullut kuvattua sitä kaikkea. Jostain syystä silloin nuorena ei osannut arvostaa elämänsä dokumentointia. Tuli vaan kuvattua "taidetta koteihin" linjalla =)

Mari October 9, 2007 at 10:22 PM  

Tuonne satama-alueelle ei ole edes ilman kulkulupaa asiaa, mutta kuin näin mereltä päin vähän kurkkimaan.

-Anne- October 13, 2007 at 9:27 PM  

Onpas värikäs satama, kun nosturitkin ovat vihreitä.

Mari October 14, 2007 at 3:27 PM  

Anne: noissa nostureissa on vielä "Port of Kotka" logoteksti - se olis ollut kiva saada lähikuvana näkyviin ja mukaan, mutta hokasin sen vasta liian myöhään.