Sunday, October 14, 2007

Karhulan tori / Karhula market place

Karhula market place is much alive than Kotka market place. People come to Karhula every wednesday and saturday to buy foods and just see each other. It´s very lively and nice place. The most well-known product is "munkkiposso" - one kind of donut, actually donut with pig shape.Karhulan tori on kotkalaisille käsite! Siellä tavataan keskiviikkoisin ja lauantaisin. Se on karhulalaisten kohtauspaikka. Siinä sivussa sitten ostetaan elintarvikkeitakin.

Kotkan torin ollessa remontissa viimeisen vuoden ajan, väännettiin paikallislehdessä siitä, voivatko kotkalaiset (siis "kantakotkalaiset", kotkansaarelta) Karhulaan torille ja markkinoille. Tiukkaahan se teki. Onneksi Kotkan tori otettiin käyttöön viime kesän lopulla ja rauha Karhula-Kotka akselille palautui.

Karhulan torin vireyden syy taitaa löytyä vähäisistä toripäivistä ja kotoisasta koosta. Kotkan tori on auki päivittäin (ei sunnuntaisin) ja suurelle torialueelle ei riitä kävijöitä ei sitten millään.

Jokainen Karhulan torilla käynyt tietää käsitteen "Ihalaisen posso". Yritys on muuttanut omistajaa jo aika päiviä sitten, mutta possoperinne elää yhä vahvasti torilla. Sieltä on lähes pakko poistua suupielet sokerissa!

0 kommenttia: